Fazuľové fašírky

Fašírky z fialovej strakatej (maslovej) fazule

Autor receptu: mitzy

Chutné fašírky na leto v záhradke, v tieni stromov...

8
porcií

Postup

  1. Suchú fazuľu (250 g) namáčame v miske vo vode 24 hodín. Ráno a aspoň večer meníme vodu. Ak môžeme, i na obed, zlejeme vodu a nalejeme novú. Fazuľu uvaríme v osolenej vode do mäkka. Mala by mať po uvarení okolo 400 g.
  2. Fazuľu rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme vajce (alebo 1PL hrašky a 1PL vody), nadrobno nasekanú červenú cibuľu, pretlačený cesnak, múku, korenie, soľ a ľubovoľné čerstvé bylinky (šťavel, saturejku, tymian, petržlen, kôpor, žihľavu...) podľa chuti a možnosti.
  3. Z masy vytvarujeme fašírky a obalíme ich v ražnej múke. Mne ich vyšlo 8. Na panvici rozohrejeme slnečnicový olej a fašírky vypražíme z oboch strán. Sú chutné so zemiakmi a šalátom, alebo v žemli so zeleninou na spôsob burgru.
  4. Dobrú chuť :)