Fašírky z čiernej ryže a la Arancini

Autor receptu: 2010

Tento recept by mal byt pod kategoriou experimenty. Je to fuzia sicilskej speciality Arancini co je obalene vyprazane rizotto ( inac je to super). My sme pouzili divu ciernu ryzu z ktorej sme vyrobili skoro rizotto s cinskou klobasou a podobne sme to vyprazali.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Diva ryza -cierna je trochu komplikovanejsia na pripravu , bud sa da na 24 hodin do vody , alebo sa necha v horucej vode 3 hodiny odstat.Da sa aj v kuchte ale to som neskusal. Ked je ryza zmaknuta ( to iste ako sucha fazula potom staci uz len cca 25 minut a je uvarena). Ma inu chut ako biela ryza v obchodoch skor taku orieskovu ale je lepkava , nie je sypka.
  2. Na panvici sme do rozohriateho oleja dali oprazit na drobno nakrajanu cibulu a cesnak pridali sme na kocky nakrajanu cinsku klobasu Lap Chong ,pridali "napucanu" ciernu ryzu a oprazili par minut ,dali lyzicu sojovej omacky zacali dolievat vyvar ako do rizota. Pridavali vyvar a miesali a zase miesali pred koncom sme pridali rozmrazeny hrasok a dokoncili.Ochutili podla potreby.
  3. Rizoto sme dali ochladit a odlozili do ladnicky na cca 1 hodinu. Do zmesy sme pridali vajicko a zahustili struhankou podla potreby aby sme dostali zmes z ktorej sa daju formovat fasirky .Trochu obalili v muke a dali vyprazat na olej ...nemozem napisat do zlatista..
  4. V taliansku sa serviruju s paradajkovou omackou tak my sme servirovali azijsku verziu s thajskou zeleninovou kari omackou . http://varecha.pravda.sk/recepty/cervene-thajske-kari/7327-pouzi.html PS: tento recept je len pre odvaznych experimentatorov, povodne biele ryzove arnacini su vyborne.