Pečená bravčová fašírka
Fašírka s medvedím cesnakom pečená vcelku (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Teraz nastal môj čas, že si môžem do sýtosti vychutnať fašírku s cesnakom. Hlávkový cesnak mi robí problémy, ale s medvedím cesnakom si ju môžem vychutnávať.
8 porcií |
50 minút príprava |
40 minút na 200/180 °C |
Postup
- Bravčové pliecko som umyla, osušila a nakrájala na kocky.
- Pomlela na elektrickom mlynčeku.
- Medvedí cesnak som umyla,
- ...nakrájala.
- K mletému mäsu som pridala soľ, korenie, rascu, vyžmýkané rožky, medvedí cesnak.
- Napokon som pridala vajíčka a všetko zmiešala.
- Formu na srnčí chrbát som vymastila a vysypala strúhankou.
- Do formy som vložila mleté mäso.
- Rúru som nechala vyhriať na 200 °C, vložila som formu a 10 minút som ju piekla, potom som znížila teplotu na 180 °C a piekla ešte 30 minút.
Upečenú fašírku som vybrala z rúry a nechala trocha vychladnúť.
- Fašírku som vyklopila na dosku a nechala vychladnúť.
- Nakrájala na plátky...
- ...a podávala s varenými zemiakmi a mrkvovým šalátom. Zdobila som jedlými kvetmi sirôtky. Prajem vám dobrú chuť.