Fánky s vanilkovým krémom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- V múke rozmiešame soľ, rozmrvené maslo, pridáme práškový cukor, žĺtky, rum, smotanu a postrúhanú citrónovú kôru. Vymiesime cesto. Cesto na doske vyvaľkáme na tenko. Nakrájame obdĺžniky, ktoré z koncov narežeme a môžeme ich prepliesť.
- Fánky vyprážame v oleji z obidvoch strán. Vypražené dáme na obrúsok, potom ukladáme na misu a posypeme vanilkovým cukrom.
- Vanilkový krém: V troške mlieka rozmiešame krémový prášok a žĺtky. Zvyšok mlieka uvaríme s cukrom a zmiešame s krémom, zmes privedieme do varu, odstavíme, necháme vychladnúť, rozdelíme na tri časti. Do prvej časti pridáme postrúhanú čokoládu, do druhej nastrúhané orechy, poslednú nechávame neochutenú. Krémy podávame k fánkam.
|