Fánky s vanilkovým krémom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V múke rozmiešame soľ, rozmrvené maslo, pridáme práškový cukor, žĺtky, rum, smotanu a postrúhanú citrónovú kôru. Vymiesime cesto. Cesto na doske vyvaľkáme na tenko. Nakrájame obdĺžniky, ktoré z koncov narežeme a môžeme ich prepliesť.
  2. Fánky vyprážame v oleji z obidvoch strán. Vypražené dáme na obrúsok, potom ukladáme na misu a posypeme vanilkovým cukrom.
  3. Vanilkový krém: V troške mlieka rozmiešame krémový prášok a žĺtky. Zvyšok mlieka uvaríme s cukrom a zmiešame s krémom, zmes privedieme do varu, odstavíme, necháme vychladnúť, rozdelíme na tri časti. Do prvej časti pridáme postrúhanú čokoládu, do druhej nastrúhané orechy, poslednú nechávame neochutenú. Krémy podávame k fánkam.