Famózne kuriatko

Autor receptu: lia66

Rada varím, a ešte radšej recepty vymýšľam...mám ich požehnane a aj moje sa medzi nimi nájdu...zrovna tento som vymyslela na oslavu-keď som chcela zmenu...nám zachutil a názov mu sedí-teda, aspoň nám chutil neskutočne!!!...skúste, snáď zachutí aj vám

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame smotanu, med, horčicu, roztlačený cesnak, nakrájané paradajky, korenie a týmto pácom zalejeme kurča-stehná. Najlepšie je, keď sa to marinuje cez noc. Plech(pekáč) vyložíme papierom na pečenie a poukladáme marinované kuriatko(stehná)...zalejeme zvyšným pácom...môžme podliať cca 0,5-1dcl vody...prikryjeme a pečieme v rúre na cca 180st-koľko, tak to záleží od rúry, hmotnosti atd, atd...pred dopečením cca 10-15 min.odokryjeme, aby bola kôrka chrumkavá.
  2. Predvarené zemiačky do polomakka ošúpeme, spravíme navrchu nožom "ježka" a rozložíme na pekáči vystlanom papierom na pečenie-kľudne aj tesne vedľa seba...pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry na cca 180st-môžme prikryť alobalom. Zmiešame cottage, pretlačený cesnak, korenie a šunečku nakrájanú na jemné kocečky...pred dopečením zemiakov(cca 10-15 min)zložíme alobal, rozvrstvíme zmes cottage, cesnaku, korenia a šunky a dáme ešte zapiecť-spraví sa super fajnová, chutná kôročka. Želám dobrú chuť-snáď vám bude chutiť. My sme to spráskali, aj som zabudla v rýchlosti odfotiť-tento obrázok som spravila, keď som balila túto mňamku nášmu Tatikovi do práce.