Falošné bryndzové halušky (fotorecept)
Autor receptu: tankaa
Toto sú halušky pre tých,čo bryndzové moc nemusia,ako ja a sú hotové za pár minút.
5 porcií |
30 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Z uvedených surovín si pripravíme cesto.
- Do misky si dáme múku,vajcia,sol a vodu .
- Vymiešame si vláčne haluškové cesto,ak je husté môžete pridať vodu,alebo naopak trochu múky,ale môžete na cesto použiť aj svoj recept ak máte nejaký osvedčený.
- Cesto si dáme do haluškárne
- a môžeme dať variť do predom rozvarenej a osolenej vody
- Keď halušky vyplávajú na vrch,necháme chvilu povariť.
- Potom ich precedime a necháme odkvapať.
- Odkvapané halušky si dáme do misky a premiešame s trochou oleja.
- Potom pridáme Bánoveckú nátierku a zamiešame.
- Kto má rád,môže si usmažiť aj trochu údenej slaninky a dať na halušky.
- Hotovo.