Falošné bryndzové halušky (fotorecept)

Autor receptu: tankaa

Toto sú halušky pre tých,čo bryndzové moc nemusia,ako ja a sú hotové za pár minút.

5
porcií
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z uvedených surovín si pripravíme cesto.
  2. Do misky si dáme múku,vajcia,sol a vodu .
  3. Vymiešame si vláčne haluškové cesto,ak je husté môžete pridať vodu,alebo naopak trochu múky,ale môžete na cesto použiť aj svoj recept ak máte nejaký osvedčený.
  4. Cesto si dáme do haluškárne
  5. a môžeme dať variť do predom rozvarenej a osolenej vody
  6. Keď halušky vyplávajú na vrch,necháme chvilu povariť.
  7. Potom ich precedime a necháme odkvapať.
  8. Odkvapané halušky si dáme do misky a premiešame s trochou oleja.
  9. Potom pridáme Bánoveckú nátierku a zamiešame.
  10. Kto má rád,môže si usmažiť aj trochu údenej slaninky a dať na halušky.
  11. Hotovo.