Falošná kačacia pečienka (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Nápad ako uvariť pečeňovú paštétu v sáčku nie je môj,ale je to rozhodne jednoduchšie ako ostatné tepelné úpravy takéhoto výrobku.

Suroviny

Postup

  1. Zdravíčko.Tak začneme s tým,že umyté,odblanené a žlčovodov zbavené pečienky posekáme na jemné dielo.Ja mám k dispozícii iba takúto malú hračku a preto najprv posekám pečienku a potom mäso.
  2. Pokrájané kuracie mäso vložíme do sekacieho prístroja. Posypeme ho koreninami, soľou a pridáme aj vyždímané rožky a studenú vodu.Zmes mäsa a korenín je potrebné rozsekať na celkom jemno.
  3. Posekané mäso a pečienku premiestnime do vyššej nádoby a k dielu primiešame roztopenú a vychladnutú kačaciu masť,keď nemáte kačaciu môžete použiť aj husaciu,alebo bravčovú. Ďalej ešte musíme primiešať aj smotanu.Dielo znovu krátko premiešame šľahačom.
  4. Vymiešanú zmes som odvážil a rozdelil na dve rovnaké časti.Potom som dielo vložil resp.nalial do dvoch mikroténových sáčkov.
  5. Pečeňovú paštétu som varil na miernom ohni 2 hodiny.Voda v žiadnom prípade nesmie veľmi vrieť, lebo sa nám dielo v sáčku roztrhne.Predstavte si to tak,že si varíme huspeninu kde nám voda,len sem tam zabuble.Sáčky budú plávať skoro na hladine vody a preto je ich potrebné otočiť raz na jednu stranu a potom po uplynutí cca 20 minút zas na druhú stranu.
  6. Po dvoch hodinách obárania som výrobok šokovo schladili v studenej vode.Ja som ich tam nechal plávať asi dobrú pol hodinu.Potom sáčok opatrne rozrežeme a ,,pečienku" uložíme na miesto kde ju chceme porcovať.
  7. Slivkovú omáčku som si pripravil nasledovne : Vo vrelej vode som rozpustil slivkový lekvár a omáčku som dochutil s tromi štipkami mletej škorice.Keď bola zmes zredukovaná tak som k nej pridal slivky.Slivky som povaril už,len minimálne asi 2-3 minúty.
  8. No a keďže som dnes nestihol nič upiecť tak som si spravil bleskový sladký obed. Boli to halušky s makom,slivkovým lekvárom a slivkovou omáčkou. Dobrú chuť vám želám.