Expresný kuskus na taliansky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: pumaamravec

Extra rýchle, zdravé a chutné jedlo z kuskusu so sušenými paradajkami, olivami, pestom...Asi pred rokom som kuskus nepoznala a ani som netušila ako rýchlo a dobre sa sa dá z neho najesť, tak teraz to naprávam a robievam si ho na každý možný spôsob. Je to vlastne celozrnná cestovina z pšenice, ktorá sa nevarí a je hotová za 5 minút, stačí pridať suroviny podľa vašej chute a jedlo je hotové. :)

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme kuskus, stačí ak pridáme také množstvo kuskusu ako vody. Ja som si dala polovicu šálky kuskusu do misky, potom ho zaliala polovicou šálky vriacej vody, prikryla a za 5 minút kuskus nasiakol všetku vodu. Tak cestovinu máme hotovú.
  2. Zobereme si lyžicu olivového oleja (môže byť aj olej z pohára so sušenými paradajkami), a pekne „našuchoríme„ kuskus.
  3. Dáme si polovicu kuskusu do misky, pridáme sušené paradajky a olivy. Recept na sušené paradajky nájdete tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/susene-paradajky/19271-recept.html
  4. Ešte pridáme natrhanú mozzarellu, kapary a pesto. Potom si vysypeme druhu polovicu kuskusu na toto a zase pridáme mozzarellu, pesto, olivy, kapary a sušené paradajky, zmiešame a hotovo. :)
  5. Tip: Zatiaľ kuskus nepredávajú všade, ja som objavila tento v Carrefoure stál 1,49 € a som s ním spokojná, ale ak máte tipy kde predávajú ešte dobrý kuskus v Bratislave, tak mi to kľudne napíšte napríklad aj do komentárov dole. :)