Tvarohová žemľovka
Excelentná žemľovka z vianočky
Autor receptu: redakcia
Žemľovku zväčša pripravujem, keď mi zostane pečivo, ale ak chcem urobiť naozaj skvelú, tak jedine z vianočky.
6 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 180/130 °C |
Postup
- Vianočku nakrájame na plátky. Formu vytrieme maslom a vyložíme polovicou plátkov vianočky.
- V miske vyšľaháme 3 vajcia, 3 žĺtky a 1/4 hrnčeka kokosového cukru do hustej peny. Potom vmiešame metličkou mlieko. Časťou vaječnej zmesi jemne polejeme vianočku uloženú vo forme.
- V druhej miske zmiešame tvaroh a škoricový cukor. Pridáme za naberačku zmesi na poliatie. Tvarohovú zmes nanesieme na vianočku.
- Jablká ošúpeme, nastrúhame na plátky. Navrstvíme na tvaroh a opäť polejeme trochou vaječnej zmesi.
- Potom uložíme opäť vrstvu vianočky namočenej vo vaječnej zmesi. Na vrch poukladáme na plátky nakrájané zvyšné
maslo. Pečieme v rúre vyhriatej na
180 °C asi 35 minút.
- Medzitým vyšľaháme 3 bielky, 1/4 hrnčeka kokosového cukru a štipku soli na sneh. Sneh navrstvíme na predpečenú žemľovku, posypeme mandľovými lupienkami a ešte zapekáme pri teplote 130 °C asi 15 minút. Po upečení posypeme kokosovým práškovým cukrom.
- Suroviny na toping rozmixujeme, najlepšie v mixéri na prípravu smoothie,
a podávame so žemľovkou.