Escabeche

Autor receptu: 2010

Zaujmavy velmi rozsireny recept povodom z arabskych krajin ktory ma nespocetne mnozstvo variacii okolo stredozemneho mora ale aj v juznej amerike ale skoro narodne jedlo na Filipinach , v podstate je to varenie suroviny a potom nalozenie v sladkokyslej marinade.Surovina moze byt ryba, kurca , zajac alebo bravcove ci zelenina aj ovocie ako zelene banany.Kysla chut sa da octom,vinom ale aj citrusom , sladka cukrom,ale aj medom ci hrozienkami. Tradicne sa marinuje a podava neskor studene ale ...

20 minut minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rybu ocistime , najlepsie spravime z nej filety a dame na cca 1 hodinu do slanej marinady ( sol, voda). Oplachneme a osusime zlahka pomucime a oprazime ( nemusi byt uplne hotove ) na oleji .Odlozime na stranu na papierovu utierku.
  2. Na troche oleja zlahka oprazime cesnak a cibulu pridame na koliecka nakrajanu mrkvu , fefronku, bobkovy list, korenie , hrozienka, podlejeme zmesou vinneho octu , vina a vyvaru a dostaneme do varu znizime plamen a varime 10- 15 minut. Dame ochladit .
  3. Oprazeneme ryby naukladame do nekovovej misky a zalejeme marinadov a odlozime zakryte do ladnicky minimalne na 24 hodin.Servirujeme v izbovej teplote.