Emile Henry a Malá tučná kuchárka (fotorecept)
Autor receptu: sladkacokolada
Emile Henry sú keramické misy, moja výhra na Varecha.sk a knihu Malá tučná kuchárka , som dostala pod stromček. Tieto dve veci som spojila dohromady a výsledok ponúkam aj Vám.
45 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si formu na pečenie, recept a ostatné suroviny.
- Zmiešame všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a necháme v chlade 30 min.
- Pripravíme si makovú plnku. Do vriaceho mlieka pridáme detskú krupicu, nemusíme variť. Necháme vychladnúť. Oddelíme žĺtky od bielkov. Vymiešame žĺtky s maslom a cukrom .
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
- Mierne vychladnutú krupicu vylejeme do maku s cukrom. Primiešame maslo so žĺtkami a pridáme aj hrozienka. Nakoniec primiešame tuhý sneh .
- Vymažeme si formu maslom. Cesto vyvaľkáme , prenesieme do formy, okraje zarovnáme. Popicháme vidličkou, natrieme vrstvu džemu, položíme rozvaľkaný plát marcipánu a navrstvíme makovú plnku.
- Celý koláč potrieme zbytkom snehu a nakoniec postrúhame cesto na vrch koláča. Mne zostali zbytky po zarovnaní vo forme.
- Koláč dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca 40 minút. Pred do pečeným som ešte pridala malé kôpky snehu.
- Koláč v reze. Na druhý deň je lepší ako čerstvý.