Emile Henry a Malá tučná kuchárka (fotorecept)

Autor receptu: sladkacokolada

Emile Henry sú keramické misy, moja výhra na Varecha.sk a knihu Malá tučná kuchárka , som dostala pod stromček. Tieto dve veci som spojila dohromady a výsledok ponúkam aj Vám.

45 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si formu na pečenie, recept a ostatné suroviny.
  2. Zmiešame všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a necháme v chlade 30 min.
  3. Pripravíme si makovú plnku. Do vriaceho mlieka pridáme detskú krupicu, nemusíme variť. Necháme vychladnúť. Oddelíme žĺtky od bielkov. Vymiešame žĺtky s maslom a cukrom . Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
  4. Mierne vychladnutú krupicu vylejeme do maku s cukrom. Primiešame maslo so žĺtkami a pridáme aj hrozienka. Nakoniec primiešame tuhý sneh .
  5. Vymažeme si formu maslom. Cesto vyvaľkáme , prenesieme do formy, okraje zarovnáme. Popicháme vidličkou, natrieme vrstvu džemu, položíme rozvaľkaný plát marcipánu a navrstvíme makovú plnku.
  6. Celý koláč potrieme zbytkom snehu a nakoniec postrúhame cesto na vrch koláča. Mne zostali zbytky po zarovnaní vo forme.
  7. Koláč dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca 40 minút. Pred do pečeným som ešte pridala malé kôpky snehu.
  8. Koláč v reze. Na druhý deň je lepší ako čerstvý.