Eclairs (fotorecept)
Autor receptu: iva63
Recept som objavila v jednej nemeckej kuchárskej knihe...Eclairs je cesto odpaľované... do polovice dávky som dala mokka šľahačkový krém a do druhej polovice som uvarila vanilkový krém, ktorý sa u nás používa do odpaľovaných venčekov...
Ako som sa dočítala na internete Eclairs prináleží francúzom...tiež postup plnenia je odlišný od toho nemeckého-:)
Postup
- do hrnca si dáme vodu, maslo a štipku soli... keď to zovrie, pridáme múku a za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu, ktorá sa nám nesmie lepiť
- odstavíme z ohňa, preložíme do misky...necháme vychladnúť a pridávame vajcia...nie naraz! za každým dobre premiešame hákmi...vznikne nam hustá zmes
- zmesou naplníme sáčik a striekame na plech malé tyčinky (ja som robila 5 cm)
- rúru dobre rozohrejeme na 220 stupňov a pečieme 25 minút...čas si musíme sami ustriehnúť, podľa typu rúry...
- počas pečenia neotvárame dvierka
- ešte teplé prekrojíme (na obrázku je vidieť vrchný diel natretý marhuľovou glazúrou)
- nastriekame plnku (na obrázku je varený krém do odpaľovaných venčekov, recept som doložila k 12 bodu môjho receptu)
- Eclairs zlepíme a podľa pôvodného receptu z nemeckej knihy mala ísť na vrch tá marhuľová glazúra a ešte fondant!...lenže ja som mala pripravenú len glazúru a fondat sa mi minul tak som zvolila len čokopolevu -:)
- tieto som nepotrela z vrchu marhuľovou glazúrou, iba som ich posypala práškovým cukrom
- z toho istého cesta mi vyšlo aj niekoľko venčekov
- -:)
- tu je môj zdroj-:)...
varený krém :z mlieka, cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding, do ktorého keď vychladne pridáme vyšľahanú šľahačku-:)
nevarený krém: vyšľaháme šľahačku s cukrom a pridáme jednu čajovú lyžičku instatnej kávy
- dobrú chuť-:)