Cibuľový džem
Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Autor receptu: redakcia
20-30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky
spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju
opražíme sprudka na husacej masti. Plameň
stíšime na polovicu a pražíme ďalej,
až kým cibuľa nezačne sama karamelizovať.
- Potom pridáme najemno nasekaný
zázvor a čili. Osolíme a zamiešame. Prisypeme
cukor a necháme ho skaramelizovať.
Prilejeme balzamikový ocot, červené
víno a stíšime plameň na minimum.
- Varíme do kompaktnej konzistencie.
Nalejeme do čistých pohárov a necháme
vychladnúť. Podávame pri izbovej teplote.
- Tip: Džem sa hodí k syrom, pečenému
mäsu, do burgerov, najmä kačacích.
Vynikajúco chutí so syrom typu feta,
s chlebovým chipsom a prachom z cvikly.
|