Cibuľový džem

Džem z červenej cibule a zo zázvoru

Autor receptu: redakcia

20-30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti. Plameň stíšime na polovicu a pražíme ďalej, až kým cibuľa nezačne sama karamelizovať.
  2. Potom pridáme najemno nasekaný zázvor a čili. Osolíme a zamiešame. Prisypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Prilejeme balzamikový ocot, červené víno a stíšime plameň na minimum.
  3. Varíme do kompaktnej konzistencie. Nalejeme do čistých pohárov a necháme vychladnúť. Podávame pri izbovej teplote.
  4. Tip: Džem sa hodí k syrom, pečenému mäsu, do burgerov, najmä kačacích. Vynikajúco chutí so syrom typu feta, s chlebovým chipsom a prachom z cvikly.