Dvojfarebné striekané pečivo (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

8
porcií
45 minút
príprava
10-12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr predhrejeme rúru a pripravíme dva plechy na pečenie s papierom na pečenie. Maslo šľaháme, kým nie je „nadýchané“. Cukor, vanilkový cukor a žĺtky postupne pridávame za stáleho miešania. Preosejeme múku, prášok do pečiva a miešame. Zmes vmiešame do vyšľahaného masla, odoberieme polovicu cesta, do zvyšného cesta pridáme kakao, ak máme cesto tuhšie, môžeme pridať lyžicu mlieka.


  2. Cesto dáme do cukrárenského vrecka s hladkým špicom s priemerom 9 mm. Najprv naplníme vrecko bielym cestom a striekame podkovičky (rožteky), postup zopakujeme s kakaovým cestom. Dáme piecť do rúry, vyberieme a necháme vychladnúť.


  3. Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme na tyčinky džem a zlepujeme. Končeky rožtekov môžeme namočiť do rozpustenej čokolády.