Dvojfarebné rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tieto rezy piekla ešte moja mama a recept som zdedila od nej.
40 porcií |
15 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- 1. cesto zahnetiem podľa ingrediencii v miske.
- na doske ho výhnetiem na hladko.Keby bolo redšie tak dohnetiem múky,aby bolo ani moc tuhé,ale ani mäkké.Rozdelím napoly a vyvaľkam na veľkosť plechu.
- Uložím na pomastený plech a popichám vidličkou.Pečie sa pri teplote160°C asi 5-7 min.Dávam pozor aby sa nespálil.Cesto je tenké ,tak sa skoro upečie.
- 2.cesto: vyšľahám piškotu a na plechu vyloženom papierom upečiem.
- Zmäknuté maslo dobré vyšlaham s pr.cukrom.
- Z múky, mlieka ,vanilky ,žltka a cit.kôry uvarím hustu kašu.
- Po vychladnúti kaše zmiešam s maslom a poriadne vyšľahám.
- Plnku rozdelím napoly a naplním.Tmaví,svetlý a tmavý plat.
- Vrch koláča polejem čokoládou a ozdobím pokrajané rezy.