Dvojfarebné rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tieto rezy piekla ešte moja mama a recept som zdedila od nej.

40
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Postup

  1. 1. cesto zahnetiem podľa ingrediencii v miske.
  2. na doske ho výhnetiem na hladko.Keby bolo redšie tak dohnetiem múky,aby bolo ani moc tuhé,ale ani mäkké.Rozdelím napoly a vyvaľkam na veľkosť plechu.
  3. Uložím na pomastený plech a popichám vidličkou.Pečie sa pri teplote160°C asi 5-7 min.Dávam pozor aby sa nespálil.Cesto je tenké ,tak sa skoro upečie.
  4. 2.cesto: vyšľahám piškotu a na plechu vyloženom papierom upečiem.
  5. Zmäknuté maslo dobré vyšlaham s pr.cukrom.
  6. Z múky, mlieka ,vanilky ,žltka a cit.kôry uvarím hustu kašu.
  7. Po vychladnúti kaše zmiešam s maslom a poriadne vyšľahám.
  8. Plnku rozdelím napoly a naplním.Tmaví,svetlý a tmavý plat.
  9. Vrch koláča polejem čokoládou a ozdobím pokrajané rezy.