Dvojfarebné kocky- bezlepkové (fotorecept)

Autor receptu: andrea3

Tento koláčik kedysi piekla moja mama. Ja som vyskúšala bezlepkovú verziu a musím povedať, že bol rovnako skvelý :-)

40
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na piškotu. Žltky vymiešame s cukrom, postupne pridáme olej vodu, múku s práškom do pečiva a kakao.Nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme pri 200 C.
  2. Fotka upečeného cesta chýba, pretože som piekla na Silvestra a trošku som nestíhala, však to poznáte :) Pripravíme si plnku. Zmiešame orechy, práškový cukor, olej, ríbezľový džem a rum - ja som použila rumovú aromu, keďže koláčik jedli i deti.
  3. Plnku natrieme upečenú piškotu.
  4. Pripravíme si bielu polevu. Pomohla som si pekárničkou. Do pekárničky dáme zmäknutú ceru, práškový cukor a sušené mlieko.
  5. Pripravenú polevu vyvaľkáme buď na papieri na pečenie alebo silikonovej podložke. Polevu opatrne položíme na koláčik.
  6. Teraz by sme mali zákusok nakrájať na kocky a namočiť polovicu do čokoládovej polevy. Pre krátkosť času som čokoládovú polevu vyliala na bielu a nechala stuhnúť.
  7. Nakrájame na kocky. Dobrú chuť!