Dusené jahňacie pliecko na červenom víne a sušenom ovocí (fotorecept)
Autor receptu: kaschmere
Nies om veľký fanúšik jahňacieho mäsa, ale skúsila som tento recept prvý krát a určite nie
naposledy. Výsledok bol veľmi chutný.
3 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny, jahňacie plece si nakrájame na cca 1cm plátky. Na tento recept môžeme použit aj kotlety.
- Plátky mäsa si z každej strany osolíme a okoreníme.
Cesnak ošúpeme a každý strúčik prepolíme.
- Na väčšej panvici si rozohrejeme olivový olej, pridáme mäso a opekáme z každej strany do hneda.
K mäsu pridáme cesnak a ešte chvíľku opekáme. Cesnak by mal chytiť peknú farbu ale nesmie zhorieť.
Navrch nasypeme vetvičky tymiánu.
- Sušené ovocie opláchneme v studenej vode, marhule nakrájame na štvťky.
Do panvice nalejeme víno a pridáme sušené ovocie.
Privedieme k varu a zredukujeme víno približne na polovicu.
- Do panvice prilejeme hovädzí vývar a necháme dusiť čiastočne prikryté pokrievkou.
Dusíme pomaly, na nižšom stupni a poodokryté aby sa nám z omáčky odparovala voda.
- Keď je mäso jemné a mäkké a v panvici nám vznikla hustá a lesklá omáčka, jedlo je hotové - asi tak po 45 minútach.
Môžeme odstániť vetvičky tymiánu, ale ja som ich tam nechala.
Ako prílohu som podávala kuskus ale príloha je ľubovolná.