Dürüm Kebab a la Katka (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Jednoducho mňam :)))

8
porcií

Suroviny

Postup

  1. Zo všetkých surovín vymiesime hladké nelepivé cesto.
  2. Necháme odpočinúť 30 minút v rýchlokyske.
  3. Potom cesto rozdelíme na 8 bochníkov a ešte necháme 10 minút odpočívať prikrytú.
  4. Bochníky rozvaľkáme na placky s priemerom približne 15-20 cm (závisí akú veľkú máme panvicu).
  5. Pečieme na suchej dobre vyhriatej panvici z oboch strán. Tortilly sa nafukujú ja som ich pritláčala obracačkou, aby boli krásne rovné. A máme hotové tortilli.
  6. Olej a grilovacie korenie zmiešame v mise. Morčacie prsia nakrájame na pásiky a vložíme ich do misy kde máme pác a dobre zamiešame, necháme odležať (kým nakrájame zeleninu a pripravíme omáčky).
  7. Potom mäso dáme na panvicu a opekáme až pokým nebude mäkké (potom môžeme nakrájať na menšie kúsky).
  8. Príprava zeleniny: papriku, uhorku nakrájame na kolieska. Pripravíme si aj kukuricu a šampiňóny. Ľadový šalát nakrájame na pásiky. Cibuľu nakrájame na štvrťky. Majonézová omáčka 2 PL majonézy, 1 PL kyslej smotany, trochu tymiánu dobre zamiešame. Omáčka s kečupom kyslá smotana, kečup dobre zamiešať. Pálivá omáčka kyslá smotana, čili papričky nakrájať na drobno a dobre zamiešať.
  9. Na lopárik (alebo tanier) položíme tortillu stred natrieme omáčkou, poukladáme ľadový šalát, potom poukladáme mäso...
  10. ... omáčka, kukurica, šampiňóny, cibuľa, paprika, uhorka a omáčka.
  11. Tortillu stočíme a máme hotový Dürüm Kebab, prajem dobrú chuť :)))