Dürüm Kebab a la Katka (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Jednoducho mňam :))) Postup- Zo všetkých surovín vymiesime hladké nelepivé cesto.
- Necháme odpočinúť 30 minút v rýchlokyske.
- Potom cesto rozdelíme na 8 bochníkov a ešte necháme 10 minút odpočívať prikrytú.
- Bochníky rozvaľkáme na placky s priemerom približne 15-20 cm (závisí akú veľkú máme panvicu).
- Pečieme na suchej dobre vyhriatej panvici z oboch strán. Tortilly sa nafukujú ja som ich pritláčala obracačkou, aby boli krásne rovné. A máme hotové tortilli.
- Olej a grilovacie korenie zmiešame v mise. Morčacie prsia nakrájame na pásiky a vložíme ich do misy kde máme pác a dobre zamiešame, necháme odležať (kým nakrájame zeleninu a pripravíme omáčky).
- Potom mäso dáme na panvicu a opekáme až pokým nebude mäkké (potom môžeme nakrájať na menšie kúsky).
- Príprava zeleniny: papriku, uhorku nakrájame na kolieska. Pripravíme si aj kukuricu a šampiňóny. Ľadový šalát nakrájame na pásiky. Cibuľu nakrájame na štvrťky.
Majonézová omáčka
2 PL majonézy, 1 PL kyslej smotany, trochu tymiánu dobre zamiešame.
Omáčka s kečupom
kyslá smotana, kečup dobre zamiešať.
Pálivá omáčka
kyslá smotana, čili papričky nakrájať na drobno a dobre zamiešať.
- Na lopárik (alebo tanier) položíme tortillu stred natrieme omáčkou, poukladáme ľadový šalát, potom poukladáme mäso...
- ... omáčka, kukurica, šampiňóny, cibuľa, paprika, uhorka a omáčka.
- Tortillu stočíme a máme hotový Dürüm Kebab, prajem dobrú chuť :)))
|