Ďumbierniky

Autor receptu: katuskapd

Recept mám od mojej babky, ktorá ich každé Vianoce pečie.

8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z preosiatej múky, práškového cukru, ďumbieru, vajec a salajky vypracujeme cesto. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vykrajujeme tvary kvetinky, rebríčky :) poukladáme na dosku a necháme oddýchnuť najmenej 1 deň.
  2. Tvary poukladáme na papier, ale tak aby to čo bolo hore na doske, bolo na papieri dole, čiže horeznak. Upečieme, nehcáme vychladnúť a uložíme do dózy. Hotové ďumbierniky sú tvrdé, zmäknú za pár dní. Ak ich chceme mäkké skôr, do dózy pridáme jabĺčkové štvrťky.