Ďumbierniky
Autor receptu: katuskapd
Recept mám od mojej babky, ktorá ich každé Vianoce pečie.
8 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Z preosiatej múky, práškového cukru, ďumbieru, vajec a salajky vypracujeme cesto.
Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vykrajujeme tvary kvetinky, rebríčky :) poukladáme na dosku a necháme oddýchnuť najmenej 1 deň.
- Tvary poukladáme na papier, ale tak aby to čo bolo hore na doske, bolo na papieri dole, čiže horeznak. Upečieme, nehcáme vychladnúť a uložíme do dózy. Hotové ďumbierniky sú tvrdé, zmäknú za pár dní. Ak ich chceme mäkké skôr, do dózy pridáme jabĺčkové štvrťky.