Dukátové buchtičky s malokarpatským šodó
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 175 °C |
Postup- Z trošky vlažného mlieka, trošky cukru a droždia urobíme kvások. Do múky pridáme vajce, štipku soli, cukor, kvások, mlieko a nakoniec olej. Vypracujeme cesto. Necháme ho 40 minút vykysnúť.
- Cesto dáme na dosku a rozdelíme ho na 12 častí. Každú ušúľame na dĺžku plechu. Prvú prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom. Prenesieme druhý šúľanec, potrieme olejom, až zaplníme plech. Necháme ešte podkysnúť. Pomocou obracačky prekrajujeme všetky šúľance. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C 20 – 25 minút. Na koniec prelievame šodó.
- Šodó: Metličkou rozšľaháme víno, žĺtky, štipku soli a cukor. Nádobu vložíme do väčšej, v ktorej vrie voda, šľaháme, až kým zmes nezhustne na krém a odstavíme z ohňa.
|