Dubákové rizoto v parmezánovom košíčku (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup


  1. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme na olivovom oleji dosklovita. Pridáme suchú neumytú ryžu a krátko urestujeme. Pridáme na kocky narezané dubáky a podlejeme vínom.

  2. Alkohol necháme odpariť, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom tak, aby bola ryža vždy trochu zaliata. Varíme a priebežne miešame na miernom ohni tak, aby vzniklo krémové rizoto. Na záver dochutíme syrom a ozdobíme shiso výhonkami.

  3. Parmezánové košíčky: Nastrúhaný parmezán nasypeme na mastný papier do tvaru kruhov s priemerom asi 10 centimetrov. Pečieme v rúre 5 minút pri teplote 180°C. Po vytiahnutí z rúry položíme na sklenenú misku tak, aby sa vytvoril košíček a necháme vychladnúť.