Polievkové knedličky
Drožďové a tofu knedličky do polievky
Autor receptu: mackaa
Alternatíva chutných knedličiek do
polievky pre vegetariánov.
Postup
- Na panvici alebo v hrcni rozpustíme maslo, pridáme rozmrvenú kocku droždia a miešame až kým sa droždie úplne nerozpustí a konzistenciou nezačne pripomínať kašičku.
- Zmes odstavíme z ohňa, necháme trochu vychladnúť, osolíme a vmiešame do nej jedno vajíčko a môžeme pridať aj nasekané bylinky, ktoré máme radi (bazalku, petržlenovú vňať atď.) Prisypeme dostatočné množstvo strúhanky, aby bolo možné zo zmesi tvarovať guľôčky.
- Teraz si pripravíme knedličky z tofu :) Je na vás, či vám stačí jeden druh knedličiek alebo radi kombinujete tak ako ja. Počiatočný postup tofu knedličiek je rovnaký. V troške masla si na panvici rozpustíme zvyšné droždie a následne odstavíme. Pridáme vidličkou rozpučené tofu, vajíčko, vločky, krupicu, soľ, majoránku a všetko spolu premiešame a necháme odstáť.
- Zo zmesi tvarujeme guľôčky a keď sú hotové, obe varianty knedličiek vhadzujeme do vriacej polievky a varíme až kým nevyplávajú na povrch - v tomto momente sú hotové.
- To do akej polievky knedličky použijete nechám na vašej fantázii, ale výborne vyniknú vo vývaroch :)