Polievkové knedličky

Drožďové a tofu knedličky do polievky

Autor receptu: mackaa

Alternatíva chutných knedličiek do polievky pre vegetariánov.

Suroviny

Postup

  1. Na panvici alebo v hrcni rozpustíme maslo, pridáme rozmrvenú kocku droždia a miešame až kým sa droždie úplne nerozpustí a konzistenciou nezačne pripomínať kašičku.
  2. Zmes odstavíme z ohňa, necháme trochu vychladnúť, osolíme a vmiešame do nej jedno vajíčko a môžeme pridať aj nasekané bylinky, ktoré máme radi (bazalku, petržlenovú vňať atď.) Prisypeme dostatočné množstvo strúhanky, aby bolo možné zo zmesi tvarovať guľôčky.
  3. Teraz si pripravíme knedličky z tofu :) Je na vás, či vám stačí jeden druh knedličiek alebo radi kombinujete tak ako ja. Počiatočný postup tofu knedličiek je rovnaký. V troške masla si na panvici rozpustíme zvyšné droždie a následne odstavíme. Pridáme vidličkou rozpučené tofu, vajíčko, vločky, krupicu, soľ, majoránku a všetko spolu premiešame a necháme odstáť.
  4. Zo zmesi tvarujeme guľôčky a keď sú hotové, obe varianty knedličiek vhadzujeme do vriacej polievky a varíme až kým nevyplávajú na povrch - v tomto momente sú hotové.
  5. To do akej polievky knedličky použijete nechám na vašej fantázii, ale výborne vyniknú vo vývaroch :)