Dromedarovo rizoto

Autor receptu: tavikovci19

Recept vznikol náhodne, keď si Môj Pán Dromedar zaželal rizoto... nakoľko sme si nevedeli vybrať z množstva receptov na internete tak sme si vytvorili vlastný... a bol naozaj Mňam :)

6
porcií
20 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu si uvaríme podľa obalu na ryži čiže: ryžu prebrať, premyť ja som ju 2x premyla osušiť, dať opražiť 2-3 minúty na olivovom oleji a potom ju zaliať dvojnásobným množstvom vody ako bolo ryže, osolíme a dáme variť 13-15 min. Zatiaľ čo sa varí ryža ideme si urobiť mäsko ...
  2. Cibuľu ošúpeme nakrájame na drobno dáme ju opražiť na olivovom oleji na miernom ohni. Keď je ruživkastá pridáme salámu nakrájanú na drobno. Podusíme 1min, následne pridáme umyté a na malé kocky nakrájané mäso. Keď mäso dostane svetlejšiu farbu pridáme šampiňóny, mrazenú zmes, kukuricu kari, čierne korenie a soľ. 15 minut dusíme ( viac alebo manej podľa toho či je už mäso mäkké ) následne pridáme smotanu na varenie a syr v črievku, ( ak sa zdá že omáčka je riedka treba pridať viac syrečka ). Počkáme kým sa rozpustí ochutnáme a podla chuti ešte dochutíme, primiešame ryžu všetko spolu ešte povaríme cca. 2min.
  3. Podávame posypané eidamom alebo iným ľubovoľným syr. Dobrú chuť :)