Dromedarovo rizoto
Autor receptu: tavikovci19
Recept vznikol náhodne, keď si Môj Pán Dromedar zaželal rizoto... nakoľko sme si nevedeli
vybrať z množstva receptov na internete tak sme si vytvorili vlastný... a bol naozaj Mňam :)
6 porcií |
20 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu si uvaríme podľa obalu na ryži čiže: ryžu prebrať, premyť ja som ju 2x premyla osušiť, dať opražiť 2-3 minúty na olivovom oleji a potom ju zaliať dvojnásobným množstvom vody ako bolo ryže, osolíme a dáme variť 13-15 min. Zatiaľ čo sa varí ryža ideme si urobiť mäsko ...
- Cibuľu ošúpeme nakrájame na drobno dáme ju opražiť na olivovom oleji na miernom ohni. Keď je ruživkastá pridáme salámu nakrájanú na drobno. Podusíme 1min, následne pridáme umyté a na malé kocky nakrájané mäso.
Keď mäso dostane svetlejšiu farbu pridáme šampiňóny, mrazenú zmes, kukuricu kari, čierne korenie a soľ.
15 minut dusíme ( viac alebo manej podľa toho či je už mäso mäkké ) následne pridáme smotanu na varenie a syr v črievku, ( ak sa zdá že omáčka je riedka treba pridať viac syrečka ).
Počkáme kým sa rozpustí ochutnáme a podla chuti ešte dochutíme, primiešame ryžu všetko spolu ešte povaríme cca. 2min.
- Podávame posypané eidamom alebo iným ľubovoľným syr.
Dobrú chuť :)