Donuty
Donuty srdiečka (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Potešiť naše vnúčatá sa podarilo.
45 minút príprava |
2-2 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na prípravu cesta.
- Do vlažného mlieka dáme trocha cukru, rozdrobíme droždie, necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme všetky suché ingrediencie, maslo rozpustíme, pridáme žĺtky a kvások.
- Varechou vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť zakryté na teplom mieste aspoň 1 hodinu.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenu pracovnú dosku.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1-1,5 cm a formičkou vykrojíme srdiečka. Po vykrojení necháme ešte chvíľu podkysnúť na pracovnej doske.
- Na rozohriatom oleji vysmažame donuty do zlatista. Prvé 2 minúty pod pokrievkou, obrátime druhú stranu, dáme na papierové obrúsky, aby neboli mastné.
- Nemusíme tvoriť srdiečka, môžu byť aj kolieska. Ja som zopár urobila. Dobrú chuť.