Donutky

Autor receptu: zuzkabluzka

Tento recept mam z jednej talianskej relacie o vareni a je fantasticky pre nas, ktori lubime donatky, ale nemame stroj na ich vyrobu. Ja sama som bola prekvapena jednoduchou pripravou, ale ohromnym vysledkom a hoci su smazene, nie su vobec mastne. Moje dcery ich zboznuju, robim ich velmi casto, pretoze sa vzdy najde niekto, kto ma o ne poziada. :)

30
porcií
75 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kvasnice rozpustim v teplej vode, pridam teple mlieko, vajce a dobre vymiesam.
  2. Roztopim si maslo a pridam spolu s cukrom a znova vymiesam.
  3. Na zaver si k nasim "tekutym" surovinam pridam muku a stipku soli. Vymiesam si cesto a miesim asi 10 minut, cesto potom necham hodinu prikryte kysnut.
  4. Po hodine cesto rozvalkam asi na centimetrovu hrubku(moze byt aj menej, pri smazeni sa pekne nafuknu) a vykrajujem donatky. Ja pouzivam koliecko so sedem a pol centimetrovym priemerom, stredny ma dva a pol cm. Pri takejo velkosti ich spravim cca 30 kusov.
  5. Pripravene donatky vysmazim na horucom oleji.
  6. Teraz nam uz len zostava vychladnute donatky namacat v cokolade. Ja pouzivam horku, bez masla, ci hery, len jednoducho roztopim cokoladu s troskou vody, lebo som prilis leniva ju miesat nad parou. Ozdobime cokoladovou ryzou, mozme roztopit bielu cokoladu, puncovu polevu,... fantazii sa medze nekladu.:) Tie na fotke ozdobila moja starsia dcera Natalka, no nie su krasne? ;)