Údený losos
Domáci marinovaný losos (fotorecept)
Autor receptu: domi454
Jednoduchý spôsob ako si pripraviť "údeného" lososa doma, ktorý je navyše chutnejší, lacnejší a je ho viac ;) Ide v podstate o marinovaného lososa, ktorý nevyžaduje žiadnu tepelnú úpravu, len trpezlivosť vyčkať, kým bude hotový.
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Zmiešame soľ, cukor, korenie.
- Zmes poriadne vtrieme do lososa a pokvapkáme citrónovou šťavou a slivovicou. Na vrch posypeme posekaný kôpor.
- Zmesou masírujeme lososa niekoľkokrát denne počas marinovania, ktoré by malo trvať cca 2 dni.
- Po tejto dobe vyberieme lososa zo zmesi, utierkou usušíme a krájame na tenké plátky. K takto pripravenému lososovi si pripravíme cesnakový dresing - kyslá smotana, cesnak, korenie, bylinky podľa chuti, soľ.
- Dobrú chuť!