Domáce tvarohové šiflíky s klobáskou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Domáce cestoviny robievam často, pretože voňajú domovom a mamičkovským prestretým stolom plným samých dobrôt...robila som šiflíky, ktoré krájam na širšie ako rezance..opiekla som domácu neúdenú klobásku a zmiešala som ju aj s výpekom so šiflíkami...šiflíky mali farbu do ružova, ale tá vynikajúca chuť sa veru opísať dá iba ťažko..

3
porcie
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z preosiatej hrubej múky, vajca a troška vody som vymiesila polotuhé cesto..robievam z tejto múky preto, lebo cestoviny sú tvrdšie..cesto som vyvaľkala..
  2. pokrájala po dĺžke na 6 cm.široké pásy..
  3. uložila pásy na seba a pokrájala na 2cm. široké šiflíky..
  4. pokrájané šiflíky..
  5. do hrnca som dala zovrieť vodu a pridala som pol kl.soli...ke´d voda vrela, nasypala som do nej šiflíky..
  6. šiflíky som vybrala z vody, scedila a prepláchla studenou vodou a vložila do misy, kde som už mala pripravený tvaroh..
  7. šiflíky aj tvaroh som spolu zmiešala...poliala výpekom z opekania slaninkového hrebienka a klobásky...
  8. vybrala som na taniere, ozdobila klobáskou , slaninkovým hrebienkom, čerstvou pokrájanou cibuľkovou vňaťkou..prajem vám dobrú chuť...