Kysnuté rožky
Domáce rožky z hrnčeka (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Nenáročná príprava, dobrota za pár centov.
10 ks porcií |
30 (+ kysnutie) minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Teplú vodu a vlažné mlieko vlejeme do misy, pridáme cukor, sušené droždie a všetko metličkou dobre premiešame. Necháme krátko nakysnúť, potom pridáme olej, vajíčko, jogurt a dôkladne premiešame.
- Do zmesi preosejeme múku, pridáme soľ a vymiesime hladké cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 80-90 minút.
- Cesto po nakysnutí zdvojnásobí svoj objem.
- Pracovnú dosku potrieme olejom a vyklopíme nakysnuté cesto.
- Z cesta urobíme 10 rovnakých guliek.
- Každú rozvaľkáme, viď foto.
- Zrolujeme to tvaru rožkov.
- Plech väčší vyložíme papierom na pečenie, rozložíme rožky, ktoré zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť asi 20-30 minút.
- Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Pred vložením do rúry rožky potrieme studenou vodou a pečieme 20 minút do zlatista.
- Po upečení za horúca potrieme vodou. Dobrú chuť.