Domáce rezance s tvarohom a slaninkou

Autor receptu: izabella929

tento recept je na čas a aj na prípravu nenáročný a preto patrí medzi moje obľúbené

4
porcie
30 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky, soli , vajíčka a trošku vody vypracujem tuhšie cesto.Cesto vyvaľkám, pokrájam na pásy a tie potom krájam podľa toho, aké široké chcem aby boli rezance. Na tieto tvarohové robievam širšie, ako do polievky.Dám zovrieť vodu, pridám trošku soli a vyvarí m v nej rezance. Rezance vyberiem polejem lyžičkou olejam aby sa nelepili.Na tanier vyberiem rezance, posypem ich tvarohom a uraženou slaninkou.Občas ich robím aj na sladko, vtedy nedávam slaninku., ale posypem hodne cukrom. Robievam razance aj so smotanou.
  2. Na mliečne výrobky a vajíčka mám dodávatela z farmy, takže všetko je vždy čerstvé a preto rada robím cestoviny.