Domáce rezance s tvarohom a slaninkou
Autor receptu: izabella929
tento recept je na čas a aj na prípravu nenáročný a preto patrí medzi moje obľúbené
4 porcie |
30 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Z múky, soli , vajíčka a trošku vody vypracujem tuhšie cesto.Cesto vyvaľkám, pokrájam na pásy a tie potom krájam podľa toho, aké široké chcem aby boli rezance. Na tieto tvarohové robievam širšie, ako do polievky.Dám zovrieť vodu, pridám trošku soli a vyvarí m v nej rezance. Rezance vyberiem polejem lyžičkou olejam aby sa nelepili.Na tanier vyberiem rezance, posypem ich tvarohom a uraženou slaninkou.Občas ich robím aj na sladko, vtedy nedávam slaninku., ale posypem hodne cukrom. Robievam razance aj so smotanou.
- Na mliečne výrobky a vajíčka mám dodávatela z farmy, takže všetko je vždy čerstvé a preto rada robím cestoviny.