Domáce pirohy pi-pi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Oba druhy múky preosejeme, vložíme do nádoby, pridáme štipku soli
a vodu podľa potreby. Všetko spolu vypracujeme na tuhšie cesto, zabalíme
do potravinárskej fólie a dáme odležať na 20 minút do chladničky.
- Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, ktoré urestujeme sprudka na
panvici s olejom a postupne pridáme na kocky pokrájanú papriku a špenát.
Dochutíme a odstavíme zo zdroja tepla.
- Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 mm a vykrajujeme formičkou
na tvorenie pirohov. Do vychladnutého mäsa primiešame parmezán
a polovicu slaniny nakrájanej na drobné kocky a lyžicu kyslej smotany.
- Pripravenou zmesou plníme cesto a formujeme pirohy, ktoré nakoniec
uvaríme vo vriacej a jemne osolenej vode asi 5 minút. Podávame
s kyslou smotanou a vypečenou slaninkou.
|