Domáca plastelína na hranie

Autor receptu: pasteleria

Dcérka zbožňuje plastelínu a keďže sme náhodou na youtubke našli recept na výrobu domácej, tak sme to vyskúšali. Výsledok nás obe veľmi prekvapil, jej konzistencia je dokonca oveľa lepšia na hranie, než tej z obchodu, ktorá sa často rozpadávala.

5-10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme všetky suroviny a vymiešame, najskôr však len pol pohára vody a zvyšok dolievame. Vznikne nám plastelínová hmota, ak by bola príliš mazľavá, tak sme dali veľa vody. V takom prípade môžeme dosypať ešte múku, pokiaľ nám nevznikne konzistencia, akú potrebujeme.
  2. Cesto sme si rozdelili na štyri časti, urobili sme z nich take gule, do ktorých vnútra sme spravili prstom dierku. Do každej dierky sme dali iné farbivo (my sme použili farbivo na vajíčka) a potom sme ich s tou farbou vymiešali.
  3. Za malú chvíľku nám vznikla krásna, dobre tvarovateľná plastelína na obrázku. Obrázky k návodu sme mohli tiež uploadnúť, ale až keď bola plastelína hotová, až vtedy ma napadlo, že to dám na varechu, ako svoj prvý recept (mimochodom, tento recept nie je na jedenie, ale len na hranie).