Domáca huspenina

Autor receptu: brano24

Fantastické jedlo nielen pre chuť, ale aj pre všetkých, ktorým už ,,kĺby" vypovedajú poslušnosť. Rôsol z vývaru podporuje tvorbu maziva v kĺboch človeka. Jednoducho príjemné/chutné s užitočným.

6
porcií
20 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetko dáme spolu do cca 4l vody a postavíme variť. Privedieme do varu a varíme cca 1,5 hod v klasickom hrnci, alebo 30 min v kuchte.
  2. Odstavíme a všetko z vývaru vyberieme. Mäso oddelíme od kostí a pokrájame na kocky. Kože z kolena nemusíme všetky, ale ja ich mám rád, takže nevadí. Komu ako podľa chuti. Pokrájané mäsko vložíme naspäť do vývaru, podľa potreby dolejeme vodu a ešte aspoň 15-20 min povaríme. Zeleninu pokrájame, ale necháme bokom.
  3. Odstavíme, dosolíme/dochutíme a vložíme pokrájanú zeleninu, samozrejme okrem cibule.
  4. Naberieme do misiek jednotlivé porcie a necháme pomaly vychladnúť a odstáť aspoň 24 hod.
  5. Misku so sadnutým rôsolom pretrasieme a vyklopíme na tanier. Polejeme octom, posypeme nakrájanou čerstvou cibuľkou a podávame s čerstvým, teplým, chrumkavým chlebom. Dobrú chuť.