Dezert zemiak (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Recept som dostala od kamošky, síce je snim babračak ale zato sa oplatí :)))
20 porcií |
150 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame so studenou vodou a pomaličky prilievame do snehu.
- Po vyšľahani pridáme preosiatu múku a zmiešame.
- Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame takéto kruhy na plech vyloženým papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov za 20 minút.
- Cesto vykrojíme, aby sme dostali rovnaké pagače.
- Stred vykrojime menšou vykrajovačkou.
- Vyšľaháme maslo s gaštanovým pyré.
- Naplníme krém do cesta. A pospájame dve naplnené cestá.
- Z marcipánu si vykrojime štvorec, na stred položime guľu a zabalime ju.
- Obalujeme v kakau. Vrch narežeme a posypeme trochou práškového cukru.
- Podávame :)))