Dezert zemiak (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Recept som dostala od kamošky, síce je snim babračak ale zato sa oplatí :)))

20
porcií
150 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame so studenou vodou a pomaličky prilievame do snehu.
  2. Po vyšľahani pridáme preosiatu múku a zmiešame.
  3. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame takéto kruhy na plech vyloženým papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov za 20 minút.
  4. Cesto vykrojíme, aby sme dostali rovnaké pagače.
  5. Stred vykrojime menšou vykrajovačkou.
  6. Vyšľaháme maslo s gaštanovým pyré.
  7. Naplníme krém do cesta. A pospájame dve naplnené cestá.
  8. Z marcipánu si vykrojime štvorec, na stred položime guľu a zabalime ju.
  9. Obalujeme v kakau. Vrch narežeme a posypeme trochou práškového cukru.
  10. Podávame :)))