Dezert Šubare- ruske kape: Baranice...:D
Autor receptu: marijanna
Šubare alebo ruske kape je kolačik,ktory som spoznala tu v Slovinsku a myslim,aspon my tak povedali, že je to srbsky recept, kto vie....hlavne,že je dobry a chutny.........
50 porcií |
40 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- SUroviny na piškotu rozdelit na polovicu. Vymiešat piškotu z 3 vajec, najprv upečieme svetlu. Cesto vylejeme na naolejovany pekač. Po opečeni ked sa trocha ochladi vykrajujeme pomocou pohara kruhy-kolieska. Poharik namačame do vody a tak vykrajujeme ide to lahšie. Upečieme druhu piškotu do ktorej sme pridali 2pl kakak a taktiež po upečeni vykrajujeme kolieska. Uvarime krem_- mlieko dame do hrnca k tomu cukor a privedieme k varu, trocha mlieka si nechame a vnom rozmiešame gustin. Ked mlieko začne vriet vmiešame gustin uvarime hustu kašu a po vychladnuti vymiešame s polovičkou margarinu. Žlte koliesko zlepujeme skremom s hnedym a natrieme aj boky. Ked si všetko namažeme tak potom valame boky v kokose. Poukladae na tacku a ešte si rozpustime čokoladovu polevu a polejeme šubare po vrchu. Ak sa vam nechce takto s tym piplat tak upečieme cesto z 6 vajec, vykrajujeme kolieska,ktore potom prerežeme po polovičke-po strede a tak plnime. A ak ja robim aj krem klasicky zo zlateho klasu a aj ten som už dala parižsky-zo sladkej smotany boli užasneeeeeeeeee
...piškoty pečte ako obvykle-kazdy pozna svoju ruru najlepše...cas je orientačnyyyyy
- upecieme piskotu
- tmavu..
- vykrajujeme...
- lepime.....
- obalime v kokose
- polejeme vrch cokoladou
- ...hmmm
recept mam uverejneny aj na mmb pod menom Marijanna ID 49716