Detvianska nátura (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Výborná polievočka-alebo gulášik? Tento recept som dostala od jedného šéf kuchára - boli sme na rodinnej oslave a tam to varil-poprosila som ho o recept a tak sa oň podelím aj s Vami. Sú tam trochu netradičné surovina na gulášik - posúdte sami.

60 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny - masko može byť aj bravčové karé - kto má aké rád.
  2. A začíname robiť dáme si trochu oleja pridáme pór,maso,zemiaky nakrájané na menšie hranolky.Premiešame a necháme trochu podusiť-/zemiačiky možete dať aj troštičku pozdejšie ja som dala hneď a mala som také čo sa mi trochu aj rozvarili ale na chuti to nič nemení.
  3. Zatiaľ si nakrájame papriku a uhorku na maličké kocočky.
  4. Pridáme si červenú papriku,korenie,rascu a chilli papriku /má to byť pikantné/
  5. Premiešame a pridáme nakrájanú papriku,uhorku a šampiňóny.
  6. Znovu necháme ešte trochu podusiť - zalejeme vodou necháme prevariť a po chvílky je hotovo.
  7. No a ideme papať - papáme s chlebíkom tak ako gulášik