Detvianska nátura (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Výborná polievočka-alebo gulášik?
Tento recept som dostala od jedného šéf kuchára - boli sme na rodinnej oslave a
tam to varil-poprosila som ho o recept a tak sa oň podelím aj s Vami. Sú tam trochu
netradičné surovina na gulášik - posúdte sami.
Postup
- Pripravíme si suroviny - masko može byť aj bravčové karé - kto má aké rád.
- A začíname robiť dáme si trochu oleja pridáme pór,maso,zemiaky nakrájané na menšie hranolky.Premiešame a necháme trochu podusiť-/zemiačiky možete dať aj troštičku pozdejšie ja som dala hneď a mala som také čo sa mi trochu aj rozvarili ale na chuti to nič nemení.
- Zatiaľ si nakrájame papriku a uhorku na maličké kocočky.
- Pridáme si červenú papriku,korenie,rascu a chilli papriku /má to byť pikantné/
- Premiešame a pridáme nakrájanú papriku,uhorku a šampiňóny.
- Znovu necháme ešte trochu podusiť - zalejeme vodou necháme prevariť a po chvílky je hotovo.
- No a ideme papať - papáme s chlebíkom tak ako gulášik