Delikatesná vajíčková nátierka
Autor receptu: pusta
Táto nátierka je z výpiskov a receptov mojej mamy, odkiaľ ju mala ona, to neviem, ale faktom je, že je taká ako našepkáva jej názov. Jej príprava je síce jednoduchá, rýchla, ale chuť je fantastická.
4 porcie |
120 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu pokrájame na drobno a orestujeme na husacej masti do sklovita. Necháme vychladnúť. Vajcia uvarené na tvrdo olúpeme a pokrájame na malé kocky, ja som si práu izjednodušila a nastrúhala som ich na slzičkovom strúhadle a pridala k cibuli.
- Osolíme, okoreníme a premiešame s pridanou horčicou. Vložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky, aby masť stuhla.
- Natierame na chlieb, pečivo či bagetu. Zdobíme sezonnou zeleninou, ako je zelená paprika, rajčiaky a inou. Môžeme ňou tiež plniť rôznu zeleninu alebo podávať ako predjedlo, v tom prípade rátame 2 vajcia na osobu. Nátierka má jemnú a delikátnu chuť, podčiarknutú husacou masťou, ktorú nezamieňame za žiaden iný tuk.