Daniels kött
Autor receptu: svedka
Danielove masko-nie z daniela,ale oblubena priprava mäsa mojho mileneho a jeho recept :)
Vhodna priprava taktiez pre bravcovu panenku,ale aj divinu,hovadzie...sobie :)
4 porcie |
16-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvici si zohrejeme maslo,sprudka na nom opecieme struciky cesnaku a maso oblozene tymianom.Ked sa masko zatiahne a chyti zlatavu farbu,uberieme na intenzite a opekame len zlahka.Maslo priebezne pridavame podla potreby.
- Opekame z kazdej strany cca 5 minutiek,pridame 2 lyzice medu.Med nam mierne skaramelizuje -opekame 2minutky.Pridame whisky,pockame dalsiu minutku :)
Ked je maso hotove,opecene asi 8 minut z kazdej strany (spolu 16 :),vyberieme ho a do vypeku pridame smotanu,korenie,sol,soju a cesnak pretlacime,tymian kludne mozeme nechat -zvarime spolu a odlozime z platne/plamena.Maso si nakrajame na platky a vlozime naspat do hotovej omacky,nechame odpocinut 10 minutiek.
- Nech sa paci,mame hotovo.Dobru chut :)
Zahradku nemame zatialtak urodu cerpame z ineho zdroja.Toto je zas nasa tohtorocna uroda :) Skål.