Daniels kött

Autor receptu: svedka

Danielove masko-nie z daniela,ale oblubena priprava mäsa mojho mileneho a jeho recept :) Vhodna priprava taktiez pre bravcovu panenku,ale aj divinu,hovadzie...sobie :)

4
porcie
16-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvici si zohrejeme maslo,sprudka na nom opecieme struciky cesnaku a maso oblozene tymianom.Ked sa masko zatiahne a chyti zlatavu farbu,uberieme na intenzite a opekame len zlahka.Maslo priebezne pridavame podla potreby.
  2. Opekame z kazdej strany cca 5 minutiek,pridame 2 lyzice medu.Med nam mierne skaramelizuje -opekame 2minutky.Pridame whisky,pockame dalsiu minutku :) Ked je maso hotove,opecene asi 8 minut z kazdej strany (spolu 16 :),vyberieme ho a do vypeku pridame smotanu,korenie,sol,soju a cesnak pretlacime,tymian kludne mozeme nechat -zvarime spolu a odlozime z platne/plamena.Maso si nakrajame na platky a vlozime naspat do hotovej omacky,nechame odpocinut 10 minutiek.
  3. Nech sa paci,mame hotovo.Dobru chut :) Zahradku nemame zatialtak urodu cerpame z ineho zdroja.Toto je zas nasa tohtorocna uroda :) Skål.