Daniel na šípkovej omáčke s mandľovými kroketami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso umyjeme a osušíme. Stuhnutú slaninu nakrájame na prúžky.
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Stehno prešpikujeme
slaninou. V kastróle zohrejeme olej a opečieme mäso. Mäso vyberieme
a opražíme zeleninu. Pridáme bobkový list, nové korenie, citrónovú
šťavu, šípkový džem a podlejeme červeným vínom. Víno zredukujeme
a dolejeme horúci vývar.
- Mäso vložíme späť a dusíme domäkka asi jeden a pol hodiny. Mäkké
mäso vyberieme, omáčku rozmixujeme a prepasírujeme. Dochutíme
soľou, cukrom a korením. Pred podávaním mäso nakrájame na plátky.
- Zemiaky uvaríme v šupke. Pripravíme odpaľované cesto z vody, masti
a múky: v kastróle privedieme do varu vodu s masťou, prisypeme múku, zmiernime teplotu a miešame, kým sa cesto nezačne odlepovať od dna
kastróla. Cesto necháme trošku vychladnúť a po jednom zapracujeme
vajcia a soľ. Pridáme nastrúhané zemiaky a polovičnú dávku mandlí. Z hmoty
tvarujeme krokety, ktoré následne obalíme v múke, vo vajciach a v mandľovej
múke zmiešanej s lupienkami. Vyprážame v horúcom oleji dozlatista.
Hotové krokety preložíme na papierové servítky.
|