Čokoládový zákusok

Dalmatín rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý a vynikajúci, ktorým potešíte každého, blízkych či návštevu.

50-55 minút
príprava
17-18 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie na cesto.
  2. Svetlé cesto: Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame. Plech 31 x 41 cm vyložíme papierom na pečenie a pomocou lyžice dávame kôpky cesta na plech.
  3. Postupne vymiešame aj tmavé cesto kde pridáme, mlieko a do múky vmiešame kakao. Tmavé cesto vylejeme do prázdnych miest.Rúru prehrejeme na 200 stupňov a pečieme 17 - 18 minút do zlatista.
  4. Korpus po upečení. Uvaríme si čokoládový puding, ktorý necháme vychladnúť.
  5. Maslo vymiešame mixérom do hladka a spojíme s čokoládovým pudingom. Do 1/2 dcl mlieka pridáme cukor, premiešame a lyžicou polejeme korpus, z ktorého sme odstránili papier na pečenie.
  6. Rozotrieme rovnomerne čokoládovú krém. Šľahačku vyšľaháme do tuha.
  7. Na vrch nanesieme vyšľahanú šľahačku, posypeme čokoládovými hoblinkami. Dáme do chladničky na pár hodín a podávame. Dobrú chuť.