Čokoládový zákusok
Dalmatín rezy (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý a vynikajúci, ktorým potešíte každého, blízkych či návštevu.
50-55 minút príprava |
17-18 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si ingrediencie na cesto.
- Svetlé cesto: Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame. Plech 31 x 41 cm vyložíme papierom na pečenie a pomocou lyžice dávame kôpky cesta na plech.
- Postupne vymiešame aj tmavé cesto kde pridáme, mlieko a do múky vmiešame kakao. Tmavé cesto vylejeme do prázdnych miest.Rúru prehrejeme na 200 stupňov a pečieme 17 - 18 minút do zlatista.
- Korpus po upečení. Uvaríme si čokoládový puding, ktorý necháme vychladnúť.
- Maslo vymiešame mixérom do hladka a spojíme s čokoládovým pudingom. Do 1/2 dcl mlieka pridáme cukor, premiešame a lyžicou polejeme korpus, z ktorého sme odstránili papier na pečenie.
- Rozotrieme rovnomerne čokoládovú krém. Šľahačku vyšľaháme do tuha.
- Na vrch nanesieme vyšľahanú šľahačku, posypeme čokoládovými hoblinkami. Dáme do chladničky na pár hodín a podávame. Dobrú chuť.