Cviklová zmrzlina (fotorecept)
Autor receptu: adkas
Jedli ste uz cviklovu zmrzlinu? Ze nie? Najvyssi cas vyskusat! Pre mna, milovnicku cvikle
a aj zmrzliny je to dva v jednom:) Mozno, nabuduce pridam menej cokolady , respektive
ju vynecham uplne. Velmi mi chutila, bola to tak zvlastna, , zaujimava a nova chut. Ved
kombinacia cvikly a cokolady bola osobne pre mna novinkou. Tak preco by ste neskusili
aj vy?....
4-6 porcie |
30 minút príprava |
Postup
- Cviklu uvarime, osupeme a rozmixujeme so 100 ml mlieka.
- zltka s cukrom naslahame dopenista
- smotanu s mliekom dame zahriat, ale nevarime
- zohriate mlieko so smotanou za staleho slahania pomaly pridavame do zltkovej masy a dobre preslahame
- vratime spat do hrnca (panvice) a na miernom ohni povarime , kym krem zacne hustnut
- ked uz krem je zhustnuty, prelozime do misy a nechame ochladit za obcasneho premiesania, aby sa nam neurobila koza. Potom pridame cviklovu kasu a premiesame
- nakoniec pridame rozpustenu cokoladu a opat dobre preslahame
- zmrzlinu ulozime do uzatvaratelnej nadoby a odlozime do mraznicky. Ram za hodinu premiesame, najlepsie vidlickou, aby sa nam neutvorili ladove krystaliky. Proces miesania opakujeme 4 krat.
- no a potom uz sa iba oddavame tiejto zvlastnej kombinacii chuti:))
- alebo si date rovno duplu? :)))
- tak co? oslovila vas tato zmrzlina?