Čvachtavé halušky (fotorecept)

Autor receptu: klaura

Moja starká skoro ovdovela a keďže mala veľkú záhradu a hospodárstvo, chodil jej pomáhať nádenník z blízkej dediny. Keď sa ho spýtala, čo bude jesť, jeho odpoveďou bolo : "Gazdiná, len tých čvachtavých halušiek mi navarte ... " V našej rodine sa odvtedy totmuto jedlu inak nepovie ... Je to vlastne vajcový omastok na halušky so šťavičkou ... :)))

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Halušky si urobíme podľa svojho receptu a spôsobu prípravy. Ocedíme ich, premyjeme, dáme do misy a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
  2. Slaninku nakrájame nadrobno a dáme vyškvariť.
  3. Po chvíli pridáme k slanine aj nakránanú cibuľu a spolu restujeme do zlatohneda.
  4. Zalejeme mliekom ... Na jedno vajce dávan 0,5 dl mlieka.
  5. Pridáme vajcia ...
  6. ... a necháme ich stuhnúť ... máme vlastne praženicu so šťavou lahodnej chuti po údenej slaninke ... osolíme podľa potreby ...
  7. Na tanier dáme horúce halušky, pridáme omastok, zamiešame, posypeme pažítkou a podávame ...