Čvachtavé halušky (fotorecept)
Autor receptu: klaura
Moja starká skoro ovdovela a keďže mala veľkú záhradu a hospodárstvo, chodil jej pomáhať nádenník z blízkej dediny. Keď sa ho spýtala, čo bude jesť, jeho odpoveďou bolo : "Gazdiná, len tých čvachtavých halušiek mi navarte ... " V našej rodine sa odvtedy totmuto jedlu inak nepovie ... Je to vlastne vajcový omastok na halušky so šťavičkou ... :)))
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Halušky si urobíme podľa svojho receptu a spôsobu prípravy.
Ocedíme ich, premyjeme, dáme do misy a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
- Slaninku nakrájame nadrobno a dáme vyškvariť.
- Po chvíli pridáme k slanine aj nakránanú cibuľu a spolu restujeme do zlatohneda.
- Zalejeme mliekom ...
Na jedno vajce dávan 0,5 dl mlieka.
- Pridáme vajcia ...
- ... a necháme ich stuhnúť ... máme vlastne praženicu so šťavou lahodnej chuti po údenej slaninke ... osolíme podľa potreby ...
- Na tanier dáme horúce halušky, pridáme omastok, zamiešame, posypeme pažítkou a podávame ...