Cuketový koláč
Cuketový koláč
Autor receptu: mirop
Jednoduchý recept, rýchlo hotový. Vhodný ako ľahká večera či k vínu...
4-6 porcie |
15 minút príprava |
30-35 minút na 200 °C |
Postup
- Ruru vyhrejeme na 200 stupnov, cesto vyvalkame, polozime na plech s papierom na pecenie a vytvarujeme okraje vysoké asi 2 cm.
- Cukety nakrajame na tenke platky, v miske zakvapneme olivovym olejom, poriadne osolime, okorenime a dobre premiesame. Mascarpone vymiesame s polovicou parmezanu a zmesou potrieme dno kolaca. Navrch poukladame kolieska cukety na sposob rybich supin (aby sa platky jemne prekryvali). Pecieme cca 15 minut.
Potom posypeme zvysnym parmezanom a pecieme este 15 - 20 minut. Hotovo.
- Mala poznamka: Rovnako dobru sluzbu ako macsarpone nam urobi aj gervais (zerve) alebo Lucina.