Cuketovo-jablková nátierka (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Dnešné raňajky :-)

Postup

  1. Najprv nastrúhame cuketu, jablká na slzičkovom strúhadle, syr na jemno.
  2. Na oleji orestujeme prelisovaný cesnak a chilli. Z cukety a jabĺk vytlačíme šťavu a pridáme k cesnaku. Restujeme 3 - 5 minút na miernom plameni. Počas restovania ochutíme a korením.
  3. Po odstavení do ešte teplej zmesi primiešame nastrúhaný syr a grécky jogurt a premiešame.
  4. Na záver pridáme vňať a pažítku, podľa potreby dochutíme soľou a korením, prípadne cesnakom.
  5. Nátierka nám chutila o to viac, že cuketa, jabĺčka, cesnak, pažítka, vňať ba i chilli sú z našej záhradky :-) Podávame za tepla aj za studena najlepšie na hrianke :-)