Cuketovo-jablková nátierka (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Dnešné raňajky :-) Postup- Najprv nastrúhame cuketu, jablká na slzičkovom strúhadle, syr na jemno.
- Na oleji orestujeme prelisovaný cesnak a chilli. Z cukety a jabĺk vytlačíme šťavu a pridáme k cesnaku. Restujeme 3 - 5 minút na miernom plameni. Počas restovania ochutíme a korením.
- Po odstavení do ešte teplej zmesi primiešame nastrúhaný syr a grécky jogurt a premiešame.
- Na záver pridáme vňať a pažítku, podľa potreby dochutíme soľou a korením, prípadne cesnakom.
- Nátierka nám chutila o to viac, že cuketa, jabĺčka, cesnak, pažítka, vňať ba i chilli sú z našej záhradky :-) Podávame za tepla aj za studena najlepšie na hrianke :-)
|