Cuketové predjedlo s tvarohovo, syrovo-jogurtovým krémom s orechmi, cesnakom a bazalkou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Pre návštevu som pripravila ľahké a chutné predjedlo. Plátky cukety som opiekla na
olivovom oleji a naplnila tvarohovo-
syrovo-jogurtovým krémom, do ktorého som pridala orechy, cesnak a bazalku. Doplnila
som cherry paradajkami.
Je to svieže, chuné, ľahké a zároveň efektné letné predjedlo, ktoré vzbudzuje chuť do
hlavného chodu.
1 dávka - pre viac o porcia |
60 minút príprava |
1 minút na 90 - 100 °C |
Postup
- Pripravila som si potrebné suroviny.
- Cuketu som umyla a pomocou škrabky na zeleninu pokrájala po dĺžke na tenké plátky.
- Plátky som poriadne osolila a 30 minút som ich nechala "vypotiť".
- Zatiaľ som posekala na hrubo opražené vlašské orechy.
- Plátky osolenej cukety som v sitku opláchla tečúcou vodou a na kuchynskej papierovej utierke som ich osušila.
- Grilovaciu panvicu som jemne potrela olivovým olejom, rozpálila som ju poriadne a opiekla som na ne jplátky cukety asi 1/2 minúty z oboch strán.
Preložila som ich na tanier a nechala úplne vychladnúť.
- Do misy som dala tvaroh, ktorý som rozdrobila vidličkou a pridala som krémový syr.
- Pripravila som si očistený cesnak, ktorý som nastrúhala na jemnom strúhadle.
- Umylôa som bazalku a osušila som ju na papierovej kuchynskej utierke.
- Bazalku som pokrájala na hrubo.
- K syru a tvarohu som pridala jogurt, jemne som osolila.
- Premiešala som spolu a ku zmesi som pridala postrúhaný cesnak, posekané orechy a posekanú bazalku.
- Všetko som spolu vymiešala na homogénny krém. Ak ho chcete hustejší, dajte menej jogurtu, ja som dala 2 PL môjho vlastného hustého domáceho jogurtu.
- Uložila som na seba 3 - 4 plátky opečenej cukety tak, aby sa z časti prekrývali, čo vytvorí pekné farebné prúžkovanie svetlej a tmavo-zelenej farby stočeného závitku.
Na dolný okraj pripravených opečených plátkov cukety som dala 2 CL krému a stočila na tesno do rolky.
- Na jednu porciu som dala 3 závitky naplnené krémom a doplnila 3 cherry paradajkami a polovičkou jadra vlašského orecha.
Tieto závitky podávam ako predjedlo, dokonale sa v nich snúbi chuť opečenej cukety s jemnou chuťou tvarohu, syra, jogurtu s cesnakom, bazalkou a orechmi, vynikajúco harmonizuje so cherry paradajkami.
K predjedlu podávam malé chutné banketky a pohár dobre vychladeného suchého vína.