Čučoriedky pod snehom (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Nádielku čerstvých čučoriedok bolo treba spracovať a ušlo sa aj na koláč, tie z hôr sú
kyselé , ale veselé :) Po druhej skúsenosti s týmto koláčom, upravujem vlastný recept, ak
by ho niekto skúšal, aby si naozaj aj pochutnal. Prvý krát som nepredpiekla korpus, druhý
krát áno a koláč nám chutil viac.
8 porcií |
30 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Z uvedených surovín vymiesime cesto ako linecké a uložíme do chladu...
- Pokiaľ cesto odpočíva v chladničke tak si zmiešame suroviny na plnku, dobre prešľaháme a nachystáme si prebraté a osušené čučoriedky...
- Vychladené cesto vyvaľkáme a vložíme do okrúhlej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Na vrch cesta dáme papier na pečenie a zaťažíme ho fazuľou, alebo keramickými guľkami na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a 8-10 minút pečieme. Papier aj s ťažítkom odstránime a nalejeme na cesto vymiešanú plnku.
- vložíme na 15 minút do vyhriatej rúry a medzi tým ako sa koláč pečie tak som podľa @olinecka urobila uhorkový šalát na zimu :-) pridala som feferóny a ubrala cukru...
- Koláč sa predpiekol, vyberieme ho nakladieme naň čučoriedky a natrieme vyšľahaný sneh s cukrom a narobíme na ňom vlnky..
- znovu vložíme do rúry na 8-10 minút zapiecť, aby sneh jemne zhnedol... a trpezlivo počkáme pokým vychladne...to je časť kde som veľmi nedisciplinovaná a vždy to robím skôr, ako je treba...Ak máte radi sladké môžete cukru pridať, pokiaľ máte sladké čučoriedky tak Vám bude stačiť aj uvedené množstvo...dobrú chuť Vám.