Čučoriedkové pirohy

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred tak, aby sa cesto nelepilo. Uvarené studené zemiaky ošúpeme a pomelieme. Pridáme k nim múku, vajcia a muškátový oriešok a vypracujeme cesto.
  2. Cesto vyvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme krúžky, ktoré potom plníme čučoriedkovým džemom, pomocou formy tvarujeme pirohy, ktoré potom uvaríme vo vriacej vode. Hotové sú vtedy, keď vyplávajú na povrch.
  3. Vlašské orechy buď zomelieme, alebo rozmixujeme na orechovú strúhanku, v ktorej uvarené pirohy obaľujeme.
  4. Čerstvé alebo mrazené čučoriedky dáme do hrnca spolu s cukrom a necháme variť. Po uvarení čučoriedky rozmixujeme na omáčku.