Čučoriedkové pirohy
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred tak, aby sa cesto nelepilo. Uvarené studené zemiaky ošúpeme a pomelieme. Pridáme k nim múku, vajcia a muškátový oriešok a vypracujeme cesto.
- Cesto vyvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme krúžky, ktoré potom plníme čučoriedkovým džemom, pomocou formy tvarujeme pirohy, ktoré potom uvaríme vo vriacej vode. Hotové sú vtedy, keď vyplávajú na povrch.
- Vlašské orechy buď zomelieme, alebo rozmixujeme na orechovú strúhanku, v ktorej uvarené pirohy obaľujeme.
- Čerstvé alebo mrazené čučoriedky dáme do hrnca spolu s cukrom a necháme variť. Po uvarení čučoriedky rozmixujeme na omáčku.
|