Čučoriedkové lievance

Autor receptu: mirkajan

Tento recept pripravoval v jednom svojom programe Gordon Ramsay. Väčšina jeho receptov je síce zaujímavých, ale často používa pre mňa nedostupné suroviny, preto ma tento recept zaujal, že je použiteľný a z bežných surovín. Vyskúšali sme ho, sú to vynikajúce, napr. nedeľné raňajky. Uvádzam pôvodný recept, ja som dnes do cesta použila celozrnnú špaldovú múku a pridala som trochu viac mlieka.

4-5
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V mise zmiešame múku, PDP, soľ, kryštálový cukor, žĺtky, mlieko a ricottu. Do hladkého cesta primiešame sneh z 2 bielkov. Nakoniec zľahka vmiešame čučoriedky.
  2. Na panvici rozoherejeme olej, lyžicou vkladáme cesto, lievance opečieme z oboch strán.
  3. Medzitým si vymiešame biely jogurt s práškovým cukrom podľa chuti (ja som dnes do tejto zmesi vmiešala aj zvyšok ricotty, čo mi zostala, keďže kelímok mal 250 g).
  4. Na tanieri polejeme osladeným jogurtom, dozdobíme čučoriekami a posypeme strúhanou čokoládou.