Čučoriedkové lievance
Autor receptu: mirkajan
Tento recept pripravoval v jednom svojom programe Gordon Ramsay. Väčšina jeho receptov je síce zaujímavých, ale často používa pre mňa nedostupné suroviny, preto ma tento recept zaujal, že je použiteľný a z bežných surovín. Vyskúšali sme ho, sú to vynikajúce, napr. nedeľné raňajky. Uvádzam pôvodný recept, ja som dnes do cesta použila celozrnnú špaldovú múku a pridala som trochu viac mlieka.
4-5 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- V mise zmiešame múku, PDP, soľ, kryštálový cukor, žĺtky, mlieko a ricottu. Do hladkého cesta primiešame sneh z 2 bielkov. Nakoniec zľahka vmiešame čučoriedky.
- Na panvici rozoherejeme olej, lyžicou vkladáme cesto, lievance opečieme z oboch strán.
- Medzitým si vymiešame biely jogurt s práškovým cukrom podľa chuti (ja som dnes do tejto zmesi vmiešala aj zvyšok ricotty, čo mi zostala, keďže kelímok mal 250 g).
- Na tanieri polejeme osladeným jogurtom, dozdobíme čučoriekami a posypeme strúhanou čokoládou.