Čučoriedková dobrota (fotorecept)

Autor receptu: 1kika1

Koláčik je bleskovka, ktorú som si raz len tak na rýchlo vymyslela. Existuje milión variácií tohto druhu, koláčik sa samozrejme dá spraviť aj z iného ovocia, ale ja s manželom, zbožňujeme chuť tvarohu a čučoriedok. Ospravedlňujem sa za nižšiu kvalitu fotiek, fotené mobil :-)

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Spravíme si obyčajnú piškótu. Každý má svoju obľúbenú a overenú, ale pre inšpiráciu pridávam aj svoj recept. Vymiešame si tuhý sneh z bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu a nakoniec, na menších obrátkach múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec ručne, zapracujeme sneh z bielkov. Vylejeme na múkou vysypaný plech. Pečieme cca 20 minút na 180 °C (je to orientačné, každý, podľa svojej rúry). Rúru neotvárať! Po upečený dáme piškótu vychladnúť na mriežku.
  2. Kým sa nám piškóta pečie, dáme si odkvapkať zaváraninu. Šťavu nevylievame, tu použijeme na želatínu. Pripravíme si tvarohy. Ja som v chladničke objavila jeden hrudkovitý a jeden jemný. Mám to vyskúšané aj s dvomi jemnými, nebolo to však ono. Naozaj odporúčam aspoň jeden hrudkovitý.
  3. Tvaroh a cukre ručne vymiešame v miske. Docukríme si podľa chuti :-)
  4. Pripravíme s vychladnutú piškótu.
  5. Na piškótu (vo forme) vylejeme tvarohovú plnku a nasypeme odkvapkané čučoriedky.
  6. Už nám zostáva iba uvariť želatínu. Ja vždy používam vodu zo zaváraniny s 2PL cukru. Uvaríme ju podľa návodu a vylejeme na koláčik.
  7. Dáme na 4-5 hodín, najlepšie na celú noc, do chladničky a môžme koštovať :-)