Coq au vin – kohút na víne

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup



  1. Kohúta stiahneme z kože a nakrájame na menšie kusy. Varíme v červenom víne s pridaním soli, cesnaku, bobkového listu, nového a celého korenia, tymianu asi 30 minút. Slaninu nakrájame na jemné plátky a orestujeme do chrumkava. Vytiahneme z prebytočného tuku.
  2. V tuku zo slaniny orestujeme očistenú, na kolieska nakrájanú mrkvu a šampiňóny. Po orestovaní vyberieme z tuku. V tuku znovu orestujeme pór. Po orestovaní vyberieme a celý proces zopakujeme s červenou cibuľou.


  3. Uvareného kohúta vyberieme z vína. Do vína pridáme orestovanú zeleninu, slaninu, zahustíme maslom a spolu varíme asi 5 minút. Na záver pridáme kohúta, dochutíme soľou, korením a čerstvým tymianom.