ryžová kaša
Congee - čínska ryžová kaša na slano
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Počuli ste už o Congee? Congee je tradičná čínska ryžová kaša, ktorá sa pripravuje na slano a je krémovej konzistencie.* Podávať
ju môžete s rôznymi oblohami, ako vajíčka, mäso, huby, restovaná zelenina či oriešky. Skvelé jedlo na večeru, mne najviac
zachutilo v kombinácii s hubami a vajíčkom.
4 porcie |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu zalejeme vodou a necháme ju postáť 20 minút.
- Potom ryžu scedíme, zalejeme ju vývarom, sójovou omáčkou, olejom, osolíme a pridáme aj najemno nastrúhaný zázvor.
- Ryžu varíme za občasného miešania pod pokrievkou na slabom plameni, po dobu približne 40 minút.
- Ak absorbuje príliš veľa vývaru, pokojne môžeme doliať viac vody. Výsledná konzistencia by mala byť hustá a krémová.
- Congee podávame posypané nakrájanou jarnou cibuľkou a doplnené o vybranú oblohu.